ZOSTAŃ OFICEREM ŁĄCZNIKOWYM PODCZAS BALTIC SAIL GDAŃSK 2018!

Dołącz do grona oficerów łącznikowych podczas Baltic Sail Gdańsk 2018, stań się integralną częścią naszej żeglarskiej rodziny i przeżyj przygodę swojego życia.

Zlot Baltic Sail Gdańsk to największa międzynarodowa impreza żeglarska w Gdańsku, która w tym roku rozpocznie się 5 lipca i potrwa do 8 lipca. Na cztery dni festiwalowe Gdańsk zmieni się w stolicę żeglarstwa – będzie gościł żaglowce z rejonu morza Bałtyckiego, małe łódki oraz jednostki regatowe. Cechą wyróżniającą Baltic Sail jest rodzinna i przyjacielska atmosfera, która sprawia, że żeglarze od lat do nas wracają i ściągają ze sobą nowe jachty. Bez oficerów łącznikowych osiągnięcie tego nie byłoby możliwe!

Kim jest oficer łącznikowy?

Oficer łącznikowy to osoba pierwszego kontaktu między jednostkami pływającymi a organizatorami. Każdemu z oficerów zostaną przydzielone jednostki nad którymi będą sprawować kompleksową opiekę – od przywitania, poprzez dostarczenie pakietów powitalnych, udział w rejsach, wszelką pomoc w zaaklimatyzowaniu się podczas zlotu. Oficerowie towarzyszą swoim żaglowcom i ich załogom przez wszystkie cztery dni, na bieżąco reagując na sytuacje, które sobie możemy wyobrazić, a także te, których nie możemy.

Kto może zostać oficerem łącznikowym?

Do udziału w rekrutacji zapraszamy osoby, które:
  • w dniu złożenia formularza aplikacyjnego mają skończone 18 lat
  • posługują się językiem angielskim w stopniu co najmniej komunikatywnym (znajomość drugiego języka będzie dodatkowym atutem, a zwłaszcza języka niemieckiego oraz języków skandynawskich),
  • dyspozycyjne w okresie zlotu,
  • charakteryzują się otwartością na ludzi i świat, komunikatywnością, odpowiedzialnością, zorganizowaniem, elastycznością, zaangażowaniem podczas wykonywania powierzonych im zadań, wysoką kulturą osobistą,
  • umieją działać pod presją czasu oraz odnaleźć się w nowej, trudnej, a czasem nawet stresującej sytuacji,
  • posiadają bardzo dobry stan zdrowia.

Co oferujemy?

• zakwaterowanie na jachtach
  • wyżywienie
  • ubezpieczenie na czas Zlotu
  • pakiety powitalne
  • szkolenia tematyczne
  • nabycie doświadczenia
  • udział w nieprawdopodobnej przygodzie
  • wstęp na wszystkie imprezy towarzyszące Baltic Sail Gdańsk 2018
  • udział w rejsach po Zatoce Gdańskiej

Jak zostać oficerem łącznikowym?

Wypełnij formularz zgłoszeniowy i wyślij go na adres: abialy@fundacjagdanska.pl Z zakwalifikowanymi osobami podpiszemy porozumienia i zaprosimy do uczestnictwa w szkoleniach i zlocie. Na zgłoszenia kandydatów na oficerów łącznikowych czekamy do 31 maja 2018 roku. Szkolenie odbędzie się w drugiej połowie czerwca. Przewidywana liczba wolontariuszy wyniesie 20 osób.

Pobierz formularz